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Registros recuperados : 26 | |
2. | | SOUZA, M. R. Q.; MIGLINO, M. A.; BORELLI, V. Contribuicao ao estudo da vascularizacao arterial do testiculo em caprinos (Capra hircus, Linnaeus, 1758) da raca Bhuj brasileira. ARS Veterinaria, Jaboticabal, v.8, n.2, p.100-117, 1992. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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3. | | FONSECA, E. T. da; GALINDO, L. T.; PORCIONATTO, M. A.; MIGLINO, M. A. Culture, characterization and differentiation of neural precursors from the central nervous system of guinea pigs (Cavia porcellus Linnaeus, 1758). Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 36 (supl. 1), p. 69-78, jun. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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6. | | NEVES, W. C.; MIGLINO, M. A.; ARRIVABENE, M.; CAVALCANTE FILHO, M. F.; FEITOSA JÚNIOR, F. S. Dados anatômicos da placenta em caprinos estudado por injeção intravascular de neoprene. Brazilian Journal of Veterinary Research and Animal Science, São Paulo, v. 36, n. 1/3, p. 9-14, 1999. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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8. | | OLIVEIRA, D. M.; HAGEN, S. C.; SANTOS, A. C.; MIGLINO, M. A.; ASSIS NETO, A. C. Noninvasive evaluation of respiratory muscles in pre-clinical model of Duchenne Muscular Dystrophy. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 36, n. 4, p. 290-296, abr. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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9. | | FAVRON, P. O.; BORGHESI, J.; AGOPIAN, R. G.; MIGLINO, M. A.; BORELLI, V. Variação nos tipos de irrigação do nodo sinoatrial em cães de diferentes raças. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 11, p. 1352-1356, novembro. 2017. Título em inglês: Variation in irrigation of the sinoatrial node in dogs of different breeds. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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10. | | FAVARO, P. O.; RODRIGUES, M. N.; BORGHESI, J.; ANNCIAÇÃO, A. R. A.; OLIVEIRA, M. F.; MIGLINO, M. A. Esqueletogênese em punaré (Thrichomys laurentinus-Rodentia, Echimyidae) Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 36 (supl. 1), p. 51-57, jun. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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11. | | FERREIRA, A. O.; VASCONCELOS, B. G.; FAVARON, P. O.; SANTOS, A. C.; LEANDRO, R. M.; PEREIRA, F. T. V.; MARIA, D. A.; MIGLINO, M. A. Bovine central nervous system development. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 38, n. 1, p. 147-153, janeiro 2018. Título em português: Desenvolvimento do sistema nervoso central de bovinos. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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12. | | BONDAN, E. F.; MARTINS, M. de F. M.; SINIGAGLIA-COIMBRA, R.; RICI, R. E. G.; MIGLINO, M. A.; GRACA, D. L.; ZACARIOTTI, R. L. Glial cells of the central nervous system of Botyhrops jararaca (Reptilia, ofidae) an ultrastructural study. Pesquisa Veterinária Brasileira v. 35, n.7, p. 685-690, julho 2015. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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13. | | FERREIRA, A. O.; RODRIGUES, E. A. F.; SANTOS, A. C.; GUERRA, R. R; MIGLINO, M. A.; MARIA, D. A.; AMBRÓSIO, C. E. Animal-assisted therapy in early childhood schools in São Paulo, Brazil. Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 36 (supl. 1), p. 46-50, jun. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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14. | | LIMA, A. R.; GUIMARÃES, S. B.; BRANCO, E.; GIESE, E. G.; MUNIZ, J. A. P. C.; RICCI, R. E. G.; MIGLINO, M. A. Anatomia e histologia do trato urinário do macaco-prego (Sapajus apella). Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 36, n. 3, p. 221-226, mar. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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15. | | SILVEIRA, T. B.; AGOSTINHO, E. S.; SANTOS, F. G. A.; OLIVEIRA, A. C. P. de; MEDEIROS, L. S.; CARVALHO, Y. K. de; MIGLINO, M. A. Avaliação da cavidade orofaríngea da tartaruga da Amazônia, Podocnemis expansa (Schweigger, 1812). Pesquisa Veterinária Brasileira, Brasília, DF, v. 35, n. 12, p. 1002-1008, dez. 2015. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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16. | | LANDIM JR, L. P.; FERREIRA, C. R.; PERECIN, F.; NICIURA, S. C. M.; YAMAZAKI, W.; MIGLINO, M. A.; GARCIA, J. M. Análise da expressao gênica do VEGF (Vascular Endothelial Growth Factor) em placentas bovinas de animais clonados, produzidos in vitro e in vivo, pelo método de RT-PCR semiquantitativo. ARS VETERINARIA, v. 22, n. 3, p. 217-222, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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17. | | CAPALBO, A. C.; CRUZ, C.; OLIVEIRA, F. S. de; SASAHARA, T. H. C.; LEAL, L. M.; SIMÕES, L. S.; MIGLINO, M. A.; MACHADO, M. R. F. Análise histoquímica das glândulas anexas do aparelho reprodutor do macho de paca (Cuniculus paca) Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 36, n. 10, p. 1009-1013, out. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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18. | | SILVA, F. M. de O. e; ALCANTARA, D.; CARVALHO, R. C.; FAVARON, P. O.; SANTOS, A. C. dos; VIANA, D. C.; MIGLINO, M. A. Development of the centreal nervous system in guinea pig (Cavia porcellus, Rodentia, Caviidae). Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 36, n. 8, p. 753-760, ago. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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19. | | PINTO, M. G. F.; FAVARON, P. O.; ALCÂNTARA, D.; ANUNCIAÇÃO, A. R. A.; MIGLINO, M. A.; BORELLI, V.; FILHO, A. F. Patterns of arterial vascularization in swine hearts. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 36, n. 5, p. 417-422, maio. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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20. | | RIBEIRO, I. F.; LEAL, L. M.; OLIVEIRA, F. S. de; SIMÕES, L. S.; MORAES, P. C.; MIGLINO, M. A.; MACHADO, M. R. F.; SASAHARA, T. H. C. Morfologia e topografia do baço da paca (Cuniculus paca Linnaeus, 1766). Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n, 10, p. 1177-1180, outubro 2017. Título em inglês: Morphology and topography of the spleen of paca (Cuniculus paca Linnaeus, 1766). Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 26 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
09/01/2019 |
Data da última atualização: |
14/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
HORNUNG, P. S.; BARBI, R. C. T.; TEIXEIRA, G. L.; ÁVILA, S.; SILVA, F. L. de A. da; LAZZAROTTO, M.; SILVEIRA, J. L. M.; BETA, T.; RIBANI, R. H. |
Afiliação: |
Polyanna Silveira Hornung, UFPR; Rafaela Cristina Turola Barbi, UFPR; Gerson Lopes Teixeira, UFPR; Suelen Ávila, UFPR; Fernando Lucas de Abreu da Silva, UFPR; MARCELO LAZZAROTTO, CNPF; Joana Léa Meira Silveira, UFPR; Trust Beta, University of Manitoba; Rosemary Hoffmann Ribani, UFPR. |
Título: |
Brazilian Amazon white yam (Dioscorea sp.) starch: impact on functional properties due to chemical and physical modifications processes. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 134, n. 3, p. 2075-2088, Dec. 2018. |
DOI: |
10.1007/s10973-018-7353-1 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The functional properties of starch granules define its application in food and non-food industries. Thus, in this study we investigated thermal, rheological, structural and colour properties of the native and modified starch of the Amazon Dioscorea sp. (white yam) tuber. The Dioscorea sp. native starch was modified by applying single, simultaneous and combined modification agents (sodium hypochlorite, ultraviolet (UV) radiation and microwave irradiation). The thermogravimetric curves showed three main mass losses and increased thermal stability for the triple (NaClO + UV + microwaves) modified sample. The UV-irradiated samples required less energy (enthalpy) to gelatinize as registered by the differential scanning calorimetry. Performing modification using microwaves resulted in starches of highly viscous pastes as recorded by the rapid visco analyser. All the starch gel samples presented thixotropic behaviour, in which pseudoplastic characteristics were adequately described by Ostwald?de Waele and Herschel?Bulkley models. Rheological evaluation also revealed that one-step modified starches could produce stronger gels than the native one. Lower degree of relative crystallinity and a wide range of granule sizes were demonstrated by X-ray diffraction patterns and scanning electron microscopy. The colour measurement revealed the brightening and browning action of NaClO and microwaves, respectively. |
Palavras-Chave: |
DSC; Microwave irradiation; Radiação ultravioleta; SEM; Starch oxidation; TG/DTG; Tuber starch. |
Thesagro: |
Amido; Inhame; Oxidação; Tubérculo. |
Thesaurus NAL: |
Dioscorea; Ultraviolet radiation. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02573naa a2200385 a 4500 001 2103379 005 2019-01-14 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s10973-018-7353-1$2DOI 100 1 $aHORNUNG, P. S. 245 $aBrazilian Amazon white yam (Dioscorea sp.) starch$bimpact on functional properties due to chemical and physical modifications processes.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThe functional properties of starch granules define its application in food and non-food industries. Thus, in this study we investigated thermal, rheological, structural and colour properties of the native and modified starch of the Amazon Dioscorea sp. (white yam) tuber. The Dioscorea sp. native starch was modified by applying single, simultaneous and combined modification agents (sodium hypochlorite, ultraviolet (UV) radiation and microwave irradiation). The thermogravimetric curves showed three main mass losses and increased thermal stability for the triple (NaClO + UV + microwaves) modified sample. The UV-irradiated samples required less energy (enthalpy) to gelatinize as registered by the differential scanning calorimetry. Performing modification using microwaves resulted in starches of highly viscous pastes as recorded by the rapid visco analyser. All the starch gel samples presented thixotropic behaviour, in which pseudoplastic characteristics were adequately described by Ostwald?de Waele and Herschel?Bulkley models. Rheological evaluation also revealed that one-step modified starches could produce stronger gels than the native one. Lower degree of relative crystallinity and a wide range of granule sizes were demonstrated by X-ray diffraction patterns and scanning electron microscopy. The colour measurement revealed the brightening and browning action of NaClO and microwaves, respectively. 650 $aDioscorea 650 $aUltraviolet radiation 650 $aAmido 650 $aInhame 650 $aOxidação 650 $aTubérculo 653 $aDSC 653 $aMicrowave irradiation 653 $aRadiação ultravioleta 653 $aSEM 653 $aStarch oxidation 653 $aTG/DTG 653 $aTuber starch 700 1 $aBARBI, R. C. T. 700 1 $aTEIXEIRA, G. L. 700 1 $aÁVILA, S. 700 1 $aSILVA, F. L. de A. da 700 1 $aLAZZAROTTO, M. 700 1 $aSILVEIRA, J. L. M. 700 1 $aBETA, T. 700 1 $aRIBANI, R. H. 773 $tJournal of Thermal Analysis and Calorimetry$gv. 134, n. 3, p. 2075-2088, Dec. 2018.
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